Als kinderen het moeilijk hebben

Soms zie je dat jouw kind het moeilijk heeft en dat het niet goed lukt om het op te lossen. Vriendjes maken, ‘buiten de groep vallen’, last hebben van driftbuien, erg boos of verdrietig zijn, gepest worden of zelf pesten, of heel iets anders. Herken je, dat je al van alles hebt geprobeerd? Dat je jouw kind zó gunt dat het zich gelukkiger voelt, maar echt niet meer weet wat je verder nog kan doen? Toolsz Kindercoaching en Counseling kan dan uitkomst bieden.

Wat juist Toolsz voor kinderen kan betekenen?

Jouw kind is bij mij welkom met alle emoties, in de kindvriendelijke en coole praktijkruimte in het Kindercentrum Haarlem, waar hij of zij volledig zichzelf kan zijn. De ruimte is ingericht met speelgoed, verkleedspullen, spelletjes, knutselspullen en grote loungekussens. Kinderen vinden de sessies heel leuk, ze bepalen namelijk zelf wat ze willen doen en hoe. Jouw kind kiest zelf de vorm, waarin hij of zij gecoacht gaat worden.

Wat leert mijn kind dan?

In de sessies laat ik het kind ervaren dat het deskundig is op zichzelf; zelf weet waar het last van heeft, hiervoor zelf de oplossing kan bedenken en daadwerkelijk doet wat nodig is om tot die oplossing te komen. Door de coaching zorg ik ervoor dat de tijd die het kind nodig heeft om die stappen te doorlopen zo kort mogelijk is.

Het kind leert dat het de vaardigheden, de tools(z), die hiervoor nodig zijn, al in zich heeft, maar soms nog niet kent of niet op een effectieve manier weet in te zetten. Bewustwording van deze tools(z), geeft kinderen zelfvertrouwen en versterkt hun gevoel van eigenwaarde en zelfbeschikking. Hierdoor zullen ze wat ze geleerd hebben ook in andere situaties gaan toepassen.

Ondersteuning voor ouders/opvoeders zelf

Aan ouders geef ik gedurende het coaching traject waardevolle en vooral praktische tips om thuis het coaching proces van hun kind optimaal te ondersteunen. Ook bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de opvoedtraining ‘HarTgrondig Opvoeden’, meer informatie hierover kun je lezen onder: trainingen en cursussen.

Contact Us

Op dit moment zijn we er niet. Laat een berichtje achter en we nemen spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search